De klant

Als eigenaar van 62 ha landbouwgrond, voornamelijk bestemd voor voedergewassen, wenst onze klant een project op te starten volgens zijn visie op lokale en duurzame landbouw. Hij wil dat zijn familie, en dan vooral zijn kleinkinderen er in de toekomst van kunnen genieten. Het gaat om een boomgaard met verschillende oude hoogstammige bomen voor verschillend gebruik: fruit om te eten, om te koken, voor sap…

De uitdaging

De klant wil ondersteuning voor de uitwerking van zijn project. Een boomgaard aanplanten is complex en vereist heel wat kennis en echte knowhow om het project te laten slagen.

Oplossingen aangeboden door Agriland

Wij hebben de klant in contact gebracht met een specialist in het aanplanten van boomgaarden om de soorten te kiezen in functie van het terrein (bodem, blootstelling enz.). Eens het ontwerp van de boomgaard klaar, hebben onze experten alle aanplantingswerken op zich genomen samen met een bekwame lokale loonwerker. Zij zorgden ook voor de administratieve kant van de zaak, zoals het aanvragen van subsidies.

De resultaten

Op bij 5 hectaren werd een boomgaard met verschillende inheemse soorten aangeplant. Deze omvat het planten van vele appel- en perenbomen die de volgende jaren een overvloed aan fruit zullen opleveren. Agriland zorgt voor het onderhoud van de boomgaard en de eigenaar kan er met zijn familie van genieten. 

Deze casestudy is voor jou als je:

Eigenaars van landbouwgrond